foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

W rydułtowskiej szkole będzie cieplej

Zespół Szkół Ponadpodstawowych

w Rydułtowach



Gastronomia

Zapraszamy na stronę klas gastronomicznych

Czytaj więcej

Fotografia

Zapraszamy na stronę fototechników

Czytaj więcej

Handel

Zapraszamy na stronę handlowców, ekonomistów i sprzedawców

Czytaj więcej

Logistyka

Zapraszamy na stronę logistyków

Czytaj więcej

12 grudnia uczniowie klasy pierwszej, drugiej i trzeciej technikum kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych gościli, jak co roku, na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Była to kolejna wizyta w ramach podpisanej umowy o współpracy między naszą szkołą i uczelnią. W Katedrze Chemii powitał nas dr hab. Andrzej Danel, profesor nadzwyczajny UR. Na początku uczniowie wysłuchali jego bardzo interesującego wykładu pt.” Barwa, smak i zapach jedzenia oczami chemika”. „Potrójna pokusa”, czyli na temat wyróżników konsumenckiej oceny jakości żywności. Następnie w laboratorium Instytutu Chemii młodzież miała okazję podziwiać niezwykłe „chemiczne show”. Na koniec wizyty były podziękowania dla pracowników naukowych uczelni, życzenia bożonarodzeniowe oraz wspólne zdjęcie. W sposób szczególny dziękujemy Pani Dziekan WTŻ  dr hab. Agnieszce Filipiak-Florkiewicz, prof. UR za życzliwe przyjęcie nas na uczelni. Po wizycie na uniwersytecie  tradycyjnie był spacer po krakowskim rynku, zakupy na świątecznym jarmarku oraz wspólne zdjęcia. Dziękuję Wszystkim za udział, za to, że młodzież jest otwarta na nowe doświadczenia. Za wspaniałą atmosferę i godne reprezentowanie naszej szkoły. Już dzisiaj cieszymy się na kolejne odwiedziny w Krakowie.
Iwona Wrożyna

Copyright © 2020 Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.

2020 Copyright Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rydułtowach Rights Reserved